Bewoners rond de Dorpswaai.


Op deze pagina staan opmerkingen en verhalen van oude en nieuwe bewoners in het gebied der Dorpswaaiers.

Iedere Dorpswaaier/ster die iets wil vertellen over hoe fijn of vreselijk hij/zij het vindt om hier te wonen kan het verhaal kwijt aan webmaster Jan B.
Ook verhalen en anekdotes uit de oudheid zijn welkom.

(de namen worden ingekort om privacy redenen)


Inhoud:

Al weer 2 jaar een vakantiehuis

Uw voorzitter

Uw secretaris

Uw penningmeester

Uw webmaster

De geiten van Hennie en Gerard

Ter nagedachtenis aan David


Hoera!!! Alweer bijna 2 jaar een vakantiethuis!   (ingezonden juni 2008)

Voor diegenen die ons nog niet kennen. Wij zijn Marga G. en Wilco van K. Samen met onze drie spruiten, Luna ( 8jr) Lana (4jr) Limo (2jr) zijn we alweer bijna 2 jaar woonachtig aan de Rijnbandijk.

Het was voor ons destijds best een gok. Komende vanuit het bosrijke Zeist aarden in de Betuwse klei. Maar in een mensenleven kun je goede en minder goede beslissingen nemen. Deze kunnen we duidelijk in de kolom ''goede beslissingen" plaatsen.

Iedere dag weer genieten wij van de omgeving, de mensen en de ruimte. Onze dochters hebben het reuze naar hun zin op de Palletschool en de jongste telg zet wekelijks een keer "Het Bunderbos" op stelten.

Waar mijn vriendin haar hobby’s tuinieren en schilderen iedere dag combineert met de zorg rond ons kroost, ben ik vanuit Zeist actief met allerlei leuke internetdingen.

Waarom dan een vakantiethuis? Als je na een dag werken, de brug bij Rhenen oversteekt, de zon een beetje schijnt, de kinderen in de tuin ziet stuiteren, dan is het alsof je op vakantie bent. Alleen mogen wij er dan blijven wonen, het hele jaar door. Dat is de rijkdom, die wij ervaren aan de Rijnbandijk.

Wilco, Marga, Luna, Lana en Limo.   


Uw voorzitter.

 

Mijn naam is Tijs H. Ik ben getrouwd met Elise en samen met onze dochters Marleen en Lydia wonen we sinds december 1997 in de Boveneindsestraat. De allereerste kennismaking met de buurtvereniging hadden wij in de zomer van 1997. Doordat we bijna een jaar aan het verbouwen zijn geweest, voordat we vanuit het dorp de overstap naar het buitengebied maakten, hebben we de buurtgenoten leren kennen.

Doordeweeks ben ik werkzaam bij een ICT detacheringbureau. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het begeleiden van veranderingen bij ICT beheer afdelingen in het bank- en verzekeringswezen. Een uitdagende en dynamische baan. Het wonen in deze buurt geeft me dan weer de nodige rust.

Rust? Tja die zoek ik in ontspanning; wandelen of fietsen met onze hond Silas en in het weekend sporten. Zaterdag’s ben ik te vinden op het korfbalveld of in de sporthal en iedere zondagochtend loop ik hard. Dat laatste is me hier in de buurt aangeleerd.

Mijn motto: leren-doen-leren. 
Ik verwacht dat de activiteiten van de dorpswaaiers de goede sociale contacten in de buurt in stand houden. Hier wil ik me dan ook graag voor inzetten.

 


Uw secretaris  

 

Beste Dorpswaaiers, een tijdje geleden werd mij gevraagd of ik iets voor de buurtvereniging wilde doen, ze zochten nog iemand voor het secretariaat, nou vooruit dan en of ik me dan ook even wilde voorstellen, dus bij deze:

Ik ben Desiree S, getrouwd met Otto S. en moeder van Lisa en Max. Ik woon sinds 2001 in de Boveneindsestraat en heb daarvoor altijd in Tiel gewoond maar het bevalt me heel goed in Kesteren. Ik werk 2 dagen als administratief medewerkster bij een horeca groothandel in Geldermalsen. Ik ben druk met van alles en nog wat maar echte hobby's heb ik op het moment niet.

Ik ga m'n best doen om me zo goed mogelijk voor de buurtvereniging in te zetten en dat we nog veel gezellige uurtjes samen door zullen brengen. Groetjes, Desiree

Terwijl ik dit nu aan het schrijven ben lijkt het me leuk om op deze manier de andere "Dorpswaaiers" ook eens beter te leren kennen en nodig hierbij Jeannette van R. uit om de volgende keer iets over haar zelf te schrijven, succes

 


Uw penningmeester

 

Beste Dorpswaaiers, voor de mensen die mij nog niet kennen, mijn naam is Nellie van H. en ik woon samen met mijn man Jochem en kinderen Adriaan en Trudy aan de Rijnbandijk. Mijn hobby’s zijn creatief bezig zijn, lezen, koken en bakken. Sinds kort ben ik weer de penningmeester van de buurtvereniging en ik hoop dat ik tot tevredenheid van alle Dorpswaaiers de financiën zal beheren. Groetjes Nellie.

 

 

 

 

 

 

 


Uw webmaster

Jan B. is mijn naam. Ik woon sinds '98 aan de Rijnbandijk en het is voor mij als voormalig stadsmens (20+ jaar grachtenhuis in Delft centrum) een genoegen om zo tussen het groen te kunnen wonen. 

Vóór mijn pensionering was ik een elektronica techneut bij Nucletron, een bedrijf in Veenendaal, dat apparaatjes en software maakt voor de bestralingsbehandeling van allerlei vormen van kanker. Ik prijs me gelukkig dat ik via deze weg wellicht veel mensen heb mogen helpen.  

Ik hobby ook met elektronica, in het bijzonder om een zo goed mogelijke geluidsweergave te krijgen met luidsprekers en versterkers en zo.  Omdat er op dat gebied veel onzin verkondigd wordt heb ik een website gemaakt over die lariekoek, en wat er wel deugt. Tsja, dat is nogal technisch hier en daar.... 

Ik ben ook licht-en geluids techneut en webmaster bij de toneelvereniging in Kesteren  
Hoewel fotografie niet mijn uitdrukkelijke hobby is lukt het zo af en toe om wat aardige foto's te maken, zoals de winterfoto's op die dag met zoveel rijp, een paar dagen voor Kerst 2007, of in mijn vakantie 2006 met o.m. het vuurwerk op de burcht in het Franse Carcassonne, op de 14e juli, de grote Nationale Feestdag in Frankrijk, vergelijkbaar met Koninginnedag in Nederland.


Henny en Gerard Jeronimus

Over de geiten van Henny en Gerard heeft een artikel gestaan in het huis-aan-huisblad "Betuwe Totaal"
Het was een ongebruikelijk groot artikel, wel 2 volle pagina's.Annemarie Goedmakers en Piet Wit herdenken dat hun zoon David in 2006 gestorven is t.g.v. een aneurysma van de aorta.

In deze brief vertellen ze over de projecten die ze ter nagedachtenis aan David opgezet hebben.

Link naar het Chimbo project